Logotype för Bommersvik

logotype design

Bommersviks logotype hade funnit med i många år, och upplevdes som ålderdomlig och förlegad av kunden. Eftersom man nu konkurrerade på den kommersiella kurs- och konferensmarknaden kände man att man behövde en ny. Mitt uppdrag blev då att göra en ny logtype för Bommersvik.

 

Tänket kring en ny logtype

Katedralen har kommit att bli symbolen för många borgerliga vigslar på Bommersvik. Den står väldigt vackert längst ut på ett berg med utsikt över sjön Yngern. Katedralen kändes självklar att använda som symbol för den nya logotypen.

Med syfte att skapa spänning och bryta det konventionella placerade jag logotypen på höger sida i designprogrammet, och för att det skull bli harmoniskt för ögat vände jag katedralen så att dess riktning är mot vänster.

Den brungröna färgen är hämtad ur naturen som omgivningarna består av. Avdelningen med två plattor ska associera till Yngerns horisont, och ligger i 100% nertill och en svagare procent upptill – för att hålla nere kostnader vid tryck. Jag tänker ofta produktionstekniskt också, när jag skapar en logo. Under symbolen ligger en kondenserad fet Gill, skapad av Eric Gill som levde 1882 – 1940, vilket stämmer ungefär med när Bommersvik köptes av SSU. Och jag anser dessutom att Gill känns både tydlig och tidlös.

 

bommersviklogo

Fakta Bommersvik:

Bommersvik är en SSU-ägd kurs- och konferensanläggning med rötter från 1600-talet, som funnits i SSU:s ägo sedan 1937. 1999 gjordes stiftelsen om till aktiebolag och man påbörjade omdaningen från traditionell facklig-politisk kursgård till en modern anläggning som konkurrerar på den kommersiella kurs- och konferensmarknaden.

Bommersvik ligger 45 minuter från Stockholm och 45 minuter från Nyköping. Man har 84 rum, varav 32 är dubbelrum. Här finns kapacitet för konferenser och möten från 2 till 200 personer. Här serveras högklassiga måltider som stimulerar alla sinnen, tack vare medvetna val. Mjölkproducenterna betar 8 km från Bommersviks kylskåp och bordsvattnet hämtas ur egen grundvattentäkt.