Fotografering på Bommersvik

bommersvik fotografering art director fotograf christian habetzeder

Bildbanken på Bommersvik behövde uppdateras, och önskemål om ny fotografering fanns. I möte med kunden pratade vi ihop oss: Bommersviksgården som är hundra år gammal, vattnet och den relativt nybyggda loungen ger en bra bild av både gammalt genuint och nybyggt modernt. Jag kontaktade fotograf Christian Habetzeder som jag lärde känna på Tegnérlunden, och vi åkte ut och fotograferade. Jag hade även föreslagit nya bilder på ledningsgruppen, samt ett manér på hur de skulle fotograferas.

Inväntade ljuset

Christian Habetzeder riggade kameran som var uppkopplad till datorn – ett smidigt sätt för mig som art director att kunna se bilden omedelbart. Vinkeln var perfekt, nu var det bara att vänta: det skulle inte vara för starkt ljus, vi ville inte ha några skuggor – utan vi skulle fånga ljuset exakt när det bryter till skymning. När ljuset väl infann sig, blev det väldigt bråttom att fånga ögonblicket. Det är fascinerande hur kort stund man har på sig. Christian arbetade febrilt: kameran smattrade, jag kollade skärmen på datorn och vi kunde snart konstatera att bilden blev precis som vi hade tänkt oss.

Sedan riggade vi raskt om och släpade in kamerautrustningen för att ta en bild inne i loungen. Nu skulle de tända ljuslyktorna och brasan som brann synas, samtidigt som vi ville visa Bommersviksgården genom fönstret. Vi ville fånga känslan av en plats att slappna av på, med en fika, i ett mindre möte eller efter maten – tillsammans med kollegor på konferens.

Porträttfotografering

När det handlade om bilder på ledningsgruppen ville jag att de skulle göras i svartvitt, och att vi skulle använda naturen som bakgrund – eftersom den är en stor del av upplevelsen på Bommersvik.

Fakta Bommersvik:

Bommersvik är en SSU-ägd kurs- och konferensanläggning med rötter från 1600-talet, som funnits i SSU:s ägo sedan 1937. 1999 gjordes stiftelsen om till aktiebolag och man påbörjade omdaningen från traditionell facklig-politisk kursgård till en modern anläggning som konkurrerar på den kommersiella kurs- och konferensmarknaden.

Bommersvik ligger 45 minuter från Stockholm och 45 minuter från Nyköping. Man har 84 rum, varav 32 är dubbelrum. Här finns kapacitet för konferenser och möten från 2 till 200 personer. Här serveras högklassiga måltider som stimulerar alla sinnen, tack vare medvetna val. Mjölkproducenterna betar 8 km från Bommersviks kylskåp och bordsvattnet hämtas ur egen grundvattentäkt.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *