Fotograferingen fortsätter på Bommersvik

Uppdraget att förnya bildbanken på Bommersvik fortsatte med denna fotografering. Kunden och jag träffades och enades om vilka miljöer och situationer vi ville visa. Avsikten med fotograferingen var dels att visa fler konferensbetonade miljöer samt att få in mänsklig värme i bilderna. Jag ville hitta ett manér som var lite annorlunda för branschen och som skulle bli igenkännande för Bommersvik. Idén med rörelseoskärpa i bilderna blev lösningen.

Fotograferingen på Bommersvik planerades

Jag kontaktade fotograf Christian Habetzeder och vi planerade tillsammans hur och när vi skulle genomföra fotograferingen. Sedan gjorde jag en kontaktrapport till kunden, med förutsättningarna för fotograferingen: var fotograferingen skulle göras, och vilken rekvisita som behövdes till de olika bilderna.

Bra planering ger smidig fotografering

Under två dagar fotograferade vi koncentrerat på Bommersvik. Att fånga den perfekta rörelseoskärpan blev en utmaning, och innebar några omtagningar. Men till slut satt den! Både kunden och jag är nöjda med resultatet.

 

 

Fakta Bommersvik:

Bommersvik är en SSU-ägd kurs- och konferensanläggning med rötter från 1600-talet, som funnits i SSU:s ägo sedan 1937. 1999 gjordes stiftelsen om till aktiebolag och man påbörjade omdaningen från traditionell facklig-politisk kursgård till en modern anläggning som konkurrerar på den kommersiella kurs- och konferensmarknaden.

Bommersvik ligger 45 minuter från Stockholm och 45 minuter från Nyköping. Man har 84 rum, varav 32 är dubbelrum. Här finns kapacitet för konferenser och möten från 2 till 200 personer. Här serveras högklassiga måltider som stimulerar alla sinnen, tack vare medvetna val. Mjölkproducenterna betar 8 km från Bommersviks kylskåp och bordsvattnet hämtas ur egen grundvattentäkt.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *